Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Beter gevonden worden in Google? Acadia regelt het voor u!

Maakt u zich ook zorgen over de veiligheid van uw persoonsgegevens?

Uit een onderzoek van Symantec, de producent van onder andere de bekende Norton producten, blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zich zorgen maakt over de veiligheid van privégegevens die via internet worden gedeeld.

Dit (Engelstalige) onderzoek werd dinsdag 24 februari bekend gemaakt. U kunt het via deze link op de website van Symantec lezen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 7.000 Europeanen uit zeven verschillende landen waarbij ook Nederland vertegenwoordigd was.


Van de Nederlandse deelnemers blijkt 53 procent zich enigzins zorgen te maken over de bescherming van hun persoonlijke gegevens. Het delen van deze gegevens wordt door 5 procent van de ondervraagden goedgekeurd. Dit percentage is het laagste van alle ondervraagden in de diverse landen.

Als we bijvoorbeeld kijken naar Italië daar vindt maar liefst 46 procent van de ondervraagde mensen het goed dat de gegevens worden gedeeld. Zeven van de tien deelnemers is er van overtuigd dat de beschikbare gegevens verhandeld worden door de instanties waarmee in hun ogen extra geld gegenereerd wordt.

Een verbazingwekkend feit is dat de Italiaanse deelnemers blijkbaar veel en graag lezen, 53 procent  claimt de op internet getoonde gebruiksvoorwaarden te lezen. Ter vergelijking in Denemarken leest 25 procent de voorwaarden en in Nederland wordt dit slechts door 15 procent gedaan.

Overigens is het vertrouwen in de kwalitiet van de gegevensbescherming door de overheid behoorlijk hoog. Ongeveer 57 procent is er van overtuigd dat dit adequaat gebeurd. Ook het vertrouwen in banken en ziekenhuizen is met ruim 70 procent behoorlijk hoog te noemen.

Tenslotte probeert 59 procent van de Nederlanders persoonsgegevens zo weinig mogelijk op het internet te plaatsen en bljikt één op de drie deelnemrs wel eens nepgegevens op te geven omdat zij zaken niet geheel vertrouwen.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief