Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Beter gevonden worden in Google? Acadia regelt het voor u!

Sites die geschikt zijn voor mobiel ontvangen een beloning

Wordt uw website goed gevonden op mobiele apparaten? En hoe belangrijk is dit?

Op 21 april gaat Google een zeer belangrijke wijziging doorvoeren in het tonen van haar zoekresultaten. Dit heeft een grote invloed op het wel of niet hoog getoond worden van uw website in de zoekresultaten. Momenteel maakt Google al een visueel onderscheid in de getoonde resultaten maar wordt er nog geen waarde oordeel aan gekoppeld. Dit gaat ingrijpend veranderen.

21 april is een belangrijke dag voor uw website

Google gaat vanaf 21 april de zoekresultaten koppelen aan het apparaat waarmee u zoekt. Dit houdt simpel gezegd in dat wanneer u zoekt op een mobiele telefoon de zoekresultaten van websites die optimaal gebouwd zijn voor mobiele apparaten voorrang gaan krijgen. Dus zelfs als uw informatie beter is, uw SEO beter klopt dan nog kan een optimale responsive website voorrang krijgen.

We leggen even heel kort uit wat responsive nu eigenlijk inhoudt

Via een responsive design, een relatief recente ontwikkeling op webdesigngebied, past het ontwerp van uw website zich automatisch aan aan de breedte van het scherm waarop hij weergegeven wordt aan. Een responsive website is dus een website die afhankelijk van uw apparaat en dus het bijbehorende beeldscherm bepaalde informatie en een bepaald design toont.

De gebruiksvriendelijkheid voor de gebruikers staat hierin dus voorop! Gebruikers zullen dus veel makkelijker en sneller de gezocht informatie kunnen ontsluiten.

Veel websites zijn nog niet mobielvriendelijk maar tonen simpelweg een verkleinde versie van de gewone website. Op zich staat daar natuurlijk alle informatie in maar het is aanzienlijk minder gebruiksvriendelijk.

Hoe belangrijk is deze wijziging  voor uw website?

Wanneer we bezoekersaantallen meten met Google Analytics dan kunnen we heel snel zien hoe vaak een website bezocht wordt vanaf een mobiele telefoon. Gemiddeld is dit ruim 39 procent met een telefoon waarbij we nog eens ongeveer 12 procent bij op mogen tellen voor tablets. Dit betekent dat het aantal mobiele bezoekers inmiddels de 50 procent is overschreden. Zeker wanneer u diensten of producten levert aan particulieren moet u met dit soort aantallen serieus rekening houden. Het is ook verklaarbaar, steeds meer zien we hoe mensen zich ´s avonds thuis verdiepen in een aan te schaffen product of af te nemen dienst. Daar waar men vroeger achter de computer kroop doet men dit tegenwoordig gewoon via WiFi op de bank met de mobiele telefoon of tablet.

Ook wanneer u actief bent op social media zult u merken dat deze links vaker aangeklikt worden op een mobiel apparaat. Iedereen checkt tenslotte tegenwoordig zijn Facebook, Twitter of LinkedIn etc via zijn of haar telefoon. Het is dus zeker wanneer u actief bent op social media belangrijk om een voor mobiel geschikte website te hebben. 

Eigenlijk is het zelfs een MUST.

Het geschikt maken van een website voor mobiele apparaten is dat veel werk?

Afhankelijk van hoe oud uw website is zal het volledig redesignen ervan vaak voordeliger uitvallen dan ombouwen. Elke nieuwe website zou momenteel in onze ogen volledig responsive moeten zijn.  Een responsive website is overigens een gewone website die echter meteen geschikt is voor alle platformen.

Speciale actie

Om u te helpen in uw besluitvorming hebben wij hebben tot 21 april een speciale kortingsactie. Wanneer u ons voor 21 april de opdracht gunt tot het aanpassen van uw site bieden wij u als bestaande klant een korting van 15 procent.

Wanneer u al een Acadia Content Management Systeem heeft zetten wij uiteraard de inhoud van uw website één op één over en heeft u nog enkele voordelen. We sommen ze even voor u op:

  • Uw website wordt geheel voorzien van een nieuw design, hiermee kunt u er weer minimaal 3 jaar tegen.
  • U krijgt meteen de allernieuwste versie van ons CMS met de standaard ingebouwde Zoekmachine Optimalisatie module.
  • Indien gewenst krijgt u meteen een opfris cursus.
  • Uw website wordt volledig responsive en blijft dus hoog scoren in de zoekresultaten.
  • Wij kunnen de optie inbouwen om bezoekers te “pushen” de website op het bureaublad van hun apparaat op te slaan zodat zij een app-achtige ervaring krijgen en uw site altijd tot hun beschikking hebben.

Mocht u naar aanleiding van de bovenstaande tekst nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u bij het schrijven van de juiste teksten. Contact opnemen doet u via 078 – 622 98 99 of info@acadia.nl.

 

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief